søndag den 4. maj 2008

Grillet laks


Laksebøffer grilles på kuglegrillen. Har udvalgt halestykker, som er lidt nemmere at få gennemstegt på grillen. Hertil kartoffelbåde i ovn, grønne bønner med hvidløg, taboulé og salatblade. Grønne bønner med hvidløg: Frosne grønne bønner hældes i kogende vand. Når vandet igen kommer i kog koger bønnerne et par minutter. Man kan også hælde vandet fra straks det kommer i kog, hvis man vil have sprøde bønner. Lad gryden med bønnerne stå lidt så den sidste rest vand kan dampe af, tilsæt et eller to pressede fred hvidløg og en sjat olie eller lidt smør, rør rundt og voila! Bønnerne serveres i gryden, så holder de varmen bedre. Taboulé: Til to dl grov couscous i en skål tilsættes 4 dl kogende vand, og der sættes låg på. ½ gul og ½ rød peberfrugt skæres i meget små stykker (de to andre ½-dele anbringes foran børnene og forsvinder straks). 10-15 mynteblade hakkes meget fint. Peberfrugt, mynte og en håndfuld rosiner blandes med couscoussen og der tilsættes saft fra 1 citron. Når jeg køber couscous hos halal-slagteren indskærper han altid, at den skal tilberedes i en rigtig coucoussière, (som han tilfældigvis også sælger), men jeg synes nu, at blanding med kogende vand i en skål i forholdet 1:2 virker ret godt. Tidligere forsøg på at koge couscous faldt katastrofalt ud. Salatblade serveres hele, så børnene kan spise dem lige ud af skålen. De nægter at røre blandet salat.

Ingen kommentarer: