lørdag den 10. maj 2008

Madplan uge 20 2008

Ugens madplan
  • Lørdag: Pasta med bacon og fløde, med tomatsovs til vegetaren (rest)
  • Søndag: Grillkylling, porretærte og coleslaw
  • Mandag: Estouffade, coleslaw og falafler
  • Tirsdag: Fiskefrikadeller (Nettos laksefars kan anbefales), champignonpaté, blomkål, godt brød fra Pomodoro Rosso
  • Onsdag: Svensk pølseret, champignonpaté rest
  • Torsdag: Pasta med kødsovs/Dolmio tomatsovs
  • Fredag: Grillmad

Ikke så meget forberedelse i weekenden denne gang. Til gengæld et projekt med at forsøge at lave en estouffade. Det er en fransk gryderet med rødvinsmarineret oksekød og lidt flæsk (ikke røget). For mange år siden fik jeg det på en restaurant i Beaune, og det smagte fantastisk, men jeg har aldrig prøvet at lave det selv. Jeg har lånt "Fransk Landkøkken" af Elisabeth David. Hun har en variant som skal stå i ovnen 24 timer ved laveste blus, og det lyder jo lidt sjovt... Her til aften satte jeg kødet (1½ kg okseklump + 200 g saltet flæsk) i marinade af 1 dl cognac, godt med rødvin, hvidløg, skalotteløg, persille, timian og rosmarin.

Aftensmad i dag lørdag efter planen: pasta med bacon. Vi spiser p.t. Pasta Zara fra Netto. Det går an, men vi burde nu opgradere til De Cecco. Ingredienser i sovs: 600 g bacon, 2 løg, 1/4 liter piskefløde (denne ret er ikke en naturlig del af en slankekur!). Fjerner huden og det øverste fedtlag samt knogler fra bacon-stykket og skærer i tern. Steger dem på pande. Løg skæres i strimler på langs. Når der er trukket en del fedt ud af baconen tilsættes løgene. Fedtet må ikke forveksles med det vand, der trækker ud lige i starten, og som skal koge ind før fedtet kommer ud. Bacon og løg steger ca 10 minutter for god varme. Så tilsættes piskefløden. Når fløden har kogt et minuts tid hældes det hele over den kogte pasta. Baconen er sådan set mør på det tidspunkt hvor løgene bliver tilsat, så måske ville det være lækrere hvis man tog den af panden mens løgene steger, og først tilsatte den igen sammen med fløden.

Ingen kommentarer: