fredag den 16. maj 2008

Madplan uge 21 2008

Ugens madplan:


  • Lørdag: Ikke hjemme

  • Søndag: Spise hos underboerne!

  • Mandag: Tomatsuppe

  • Tirsdag: Fisk, kartofler, persillesovs

  • Onsdag: Raclette

  • Torsdag: Pita med falafel

  • Fredag: Ris pilaf

Sidste weekends forsøg på at lave estouffade af okseklump var en fiasko. Kødet blev alt for tørt. Jeg måtte tø en rest hot pot op - det er en genial ret. Jeg har dog også oplevet at kødet i hot potten blev tørt, da jeg brugte bov. Den billige tykkam fra halal-slagteren har ikke slået fejl - gad vide hvad forskellen er.

I aften gæster og grillmad. Nakkekoteletter og pølser lige ud af landevejen. Ovnbagte balsamico-rosmarinkartofler efter en Kille Enna opskrift:

"1½ kg nye kartofler med skræl, skrubbede og vaskede; ½ dl olivenolie; 2 dl balsamico vineddike; ca 20 fed hvidløg med skind; 6 grove kviste rosmarin; salt; friskkværnet peber. Sæt em stor bradepande i en 200 °C varm ovn. Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en skål. Når ovnen er varm tages bradepanden ud og kartoflerne tilsættes (herved sætter de sig ikke fast i bunden). Bag kartoflerne i 30-45 minutter, alt imens de regelmæssigt vendes, indtil de er karamelliseret af den søde eddike". Kan absolut anbefales.

Hertil lavede vores gæster en salat med grøn salat, tomater, oliven, rødløg, agurk og feta. Dejligt. Endelig kogte majskolber fra Netto, de var dog ikke så fantastiske.

På onsdag hiver vi raclette-apparatet frem igen. Det er et hit hos børnene, og man behøver ikke at bruge de tunge mængder ost, som jo egentlig er meningen. Bacon, champignon og kartofler steges øverst, i de små pander kan man fx lave en lille "pizza" med et stykke brød, tomatsovs og ost. Så kan familien nemt sidde samlet om maden i en time, i stedet for de sædvanlige 5-10 minutter. Bacon-stegningen sprøjter dog godt med fedt, så en voksdug er absolut et plus!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg synes altså at majskolberne var OK, Tak for sidst!
Mange hilsner "gæsterne"