
Efter at have set Heston Blumenthals opskrift på 24-timers stegning af oksesteg måtte jeg prøve noget af det samme. Et kilo bov fra Halal-slagteren blev søndag aften skåret i to, da stykket var meget bredt, og brunet med blæselampen. Stykkerne blev lagt sammen, så de ca fik form som en normal steg, pakket i sølvpapir og lagt i køleskabet. Mandag morgen blev ovnen sat på 55 °C, som jeg har målt giver en temperatur, der svinger mellem 62 og 67 °C. Stegen blev lagt ind 7:45 og taget ud igen kl. 17. Sølvpapiret indeholdt da i hvert fald en deciliter kødkraft, som jeg lavede sovs af. Der måtte dog en bouillon-terning til at give sovsen smag nok. Kødet fik lov at hvile ½ time før servering, det var ikke nogen god idé, da det ikke er særlig varmt når det kommer ud af ovnen. Konsistensen fejlede dog ikke noget, det kunne spises med en gaffel, men havde stadig en antydning af råt kød i smagen, lidt ligesom roastbeef. Det skal absolut prøves igen, men næste gang vil jeg om aftenen brune stegen i gryde og bagefter koge en fond med nogle grøntsager i samme gryde, så der er noget mere smag til sovsen. Og så skal stegen have lov at ligge i ovnen lige til den skal serveres.

1 kommentar:
Ja, formentlig sa det er
Send en kommentar