
- Lørdag: Fisk a la blæselampe + falafler + ris
- Søndag: Tomatsuppe + brød
- Mandag: Oksesteg med kartofler
- Tirsdag: Tortillas
- Onsdag: Osso buco + ris + grønt
- Torsdag: Past med kødsovs/tomatsovs
Ugen står i eksperimenternes tegn. Efter at have læst om stegning af fisk med blæselampe i Peter Barhams The science of cooking måtte det selvfølgelig prøves, så jeg anskaffede en billig Kinzo blæselampe. Stegning af pangasius fileter på denne måde var ikke nogen succes, den første kom til at smage ret brændt, så resten røg på panden. Lørdag-søndag prøvede vi også med et døgn hævning af brød ved stuetemperatur: ¼ tsk gær, 3 dl vand, 5 dl mel, 1 tsk salt. hæver ca 20 timer ved stuetemperatur (24 °C), formes til brød og sættes direkte i kold ovn, som køres op til 250 °C med varmluft. Efter ca 45 minutter var brødet færdigt. Helt OK, men med store huller øverst og vel små nederst i brødet.
Søndag eftermiddag lavede jeg kødssovs og tomatsovs til tortillas tirsdag og til pasta torsdag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar