fredag den 22. august 2008
Heldagsstegt oksebov II
Så kører det! Hvilken mørhed! 1 kg bov fra halal-slagteren blev onsdag aften skåret i to, brunet grundigt i smør i stegegryden og pakket i bunden af en kasserolle, som så røg i køleskabet. I stegegryden brunede jeg så to hakkede løg grundigt, og tilsatte to hakkede gulerødder og to stilke bladselleri. Efter lidt videre bruning tilsattes 1 bjørnebryg, 2 pressede fed hvidløg, lidt chili og 4 små stilke rosmarin. Denne mikstur fik nu lov til at simre 40 minutter, med tilsætning af lidt vand undervejs, og sluttelig hældt omkring og over kødet, så det lige knap var dækket med væde. Torsdag morgen blev kasserollen flyttet fra køleskabet til ovnen, som blev sat på 55 °C med varmluft. Det giver ifølge en tidligere udmåling med stegetermometeret en temperatur, der svinger mellem 62 og 67 °C. Kl. 18 blev kødet fisket op, pakket i sølvpapir og puttet tilbage i ovnen, som blev skruet op til 100 °C for at varme overfladen lidt. Væden i kasserollen blev siet, jævnet med meljævning og smagt til med sukker (2-3 tsk.), salt, peber og eddike. Da alt var klar blev stegen fisket ud af ovnen og skåret op. Kødet var supermørt, og blev fortjent lovprist af svigerfar og sønnike. Også en lækker bittersød, brun sovs. Jeg kunne godt have været mere omhyggelig med at skære kødet op på tværs af fibrene, men der var lidt stress på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar