
Jow, jow, heldagsstegt flæskesteg kan også lykkes, glimrende endda. Jeg havde nu også fået et rigtigt lækkert stykke nakkekam fra slagteren (P. E. Larsen i Holmbladsgade), og han havde ridset sværen omhyggeligt. Den blev brunet på alle kød-sider, fik en gang salt i sværen, blev så pakket i sølvpapir og fik 7 timer ved ca 67 °C, så kernetemperaturen var stabilt på 60 °C. Jeg har ikke fundet ud af, hvorfor kernetemperaturen konsekvent ender flere grader lavere end den ovntemperatur, jeg har målt ud på forhånd, men sådan er det. Da der var cirka ½ time tilbage lukkede jeg sølvpapiret op, så sværen var eksponeret, og hældte skyen fra til sovs. Ovnen blev så sat et kvarter på 180 °C varmluft og et kvarter på 250 °C varmluft. Det var en lidt tilfældig kombination, som skyldtes, at jeg også i ovnen havde en bønne-flan, som ikke ville stivne. Men det virkede! - den sprødeste svær, jeg nogensinde har lavet. Klik billedet op og kik tæt på det. Under bagning af bønne-flanen havde jeg også et fad vand i ovnen. Måske havde det en effekt, det finder vi ud af næste gang jeg prøver flæskestegen. Kødet var rigtig saftigt og godt. Der var ingen rester...
Bønne-flanen endte i øvrigt med at være ganske god, selv børnene spiste løs. Opskriften er fra
Rosas spanske køkken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar