torsdag den 4. september 2008

Heldagsstegt flæskesteg

Jow, jow, heldagsstegt flæskesteg kan også lykkes, glimrende endda. Jeg havde nu også fået et rigtigt lækkert stykke nakkekam fra slagteren (P. E. Larsen i Holmbladsgade), og han havde ridset sværen omhyggeligt. Den blev brunet på alle kød-sider, fik en gang salt i sværen, blev så pakket i sølvpapir og fik 7 timer ved ca 67 °C, så kernetemperaturen var stabilt på 60 °C. Jeg har ikke fundet ud af, hvorfor kernetemperaturen konsekvent ender flere grader lavere end den ovntemperatur, jeg har målt ud på forhånd, men sådan er det. Da der var cirka ½ time tilbage lukkede jeg sølvpapiret op, så sværen var eksponeret, og hældte skyen fra til sovs. Ovnen blev så sat et kvarter på 180 °C varmluft og et kvarter på 250 °C varmluft. Det var en lidt tilfældig kombination, som skyldtes, at jeg også i ovnen havde en bønne-flan, som ikke ville stivne. Men det virkede! - den sprødeste svær, jeg nogensinde har lavet. Klik billedet op og kik tæt på det. Under bagning af bønne-flanen havde jeg også et fad vand i ovnen. Måske havde det en effekt, det finder vi ud af næste gang jeg prøver flæskestegen. Kødet var rigtig saftigt og godt. Der var ingen rester...
Bønne-flanen endte i øvrigt med at være ganske god, selv børnene spiste løs. Opskriften er fra Rosas spanske køkken.

Ingen kommentarer: