
Jeg prøver at variere hvordan jeg skærer løg ud. Til noget som skal spises med gaffel, eller evt. ske, synes jeg at det giver en lækker konsistens at skære dem ud i tynde både på langs, i stedet for tern eller ringe. Billedet viser et eksempel fra en grøntsagschili. Jeg så det på et kursus nede hos Michael Pang-Larsen, Nams Kusine i Dragør. Det er også en hurtig måde at skære et løg ud på: Skær enderne af og del i to på langs, så er det meget nemt at pille den tørre skræl af. Herefter stilles løget på højkant og skæres i tynde både.
Hvad hvidløget angår kan man opnå ret forskellige resultater afhængig af hvor længe man koger det pressede hvidløg med. En tomatsovs baseret på hakkede tomater fra dåse eller karton skal efter min mening mindst koge en time, og det tager meget af smagen fra hvidløget, hvis man kommer det i fra starten. ½ timer er alt rigeligt, og med 15-20 minutter bliver der en rigtig god smag tilbage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar